Bitmex Awards $40K subsidie voor Bitcoin Scaling Solution

  • BitMEX heeft een subsidie van $40.000 toegekend aan ontwikkelaar Calvin Kim.
  • Kim hielp met Utreexo, een protocol dat gericht is op het verlagen van de BTC-kosten.
  • Dit komt als ontwikkelaars wedijveren voor blockchain schaalbaarheidsoplossingen

De 100x Group, exploitant van het crypto-derivatenbedrijf BitMEX, heeft een subsidie van $40.000 toegekend aan Bitcoin (BTC) ontwikkelaar Calvin Kim.

Kim heeft geholpen bij de ontwikkeling van een nieuw protocol, Utreexo genaamd, met als doel het netwerk tijd en geld te besparen.

Toestemming verleend

Kim heeft geholpen de alfa-versie van het protocol tot leven te brengen. Utreexo krimpt de UTXO (onbenutte transactie-uitvoer) zonder het netwerk te beschadigen. UTXO is het huidige raamwerk voor verschillende blockchains, waaronder Bitcoin.

In UTXO blijft er tijdens een transactie wat bitcoin „over“. Deze middelen worden gebruikt om transacties te initiëren en te beëindigen. Het is als het uitgeven van een beetje om ervoor te zorgen dat het grootboek de transactie vastlegt. Elke „extra“ bitcoin die niet tijdens een transactie wordt uitgegeven, gaat terug in de database. Dit is de UTXO.

Op dit moment moet elk knooppunt het juiste bedrag aan UTXO registreren om bevestigingen te kunnen produceren. Dit is essentieel om het netwerk soepel te laten verlopen. Maar het is niet goedkoop.

Klachten over hoge kosten hebben Bitcoin Lifestyle geplaagd sinds de stierenloop van 2017. In april beweerde de controversiële Roger Ver dat hij „regelmatig“ $1000 aan bitcoin-transactiekosten betaalde. Calvin Kim heeft echter een manier gevonden om zowel geld als macht te besparen.

Kostbare herinneringen

Nog voordat de subsidie werd aangekondigd, had Kim al het Utreexo-protocol opgesteld. In feite produceerde hij de alfa-versie. Hij demonstreerde ook de functionaliteit ervan in juli van dit jaar. Dit is een grote stap in de richting van schaalbaarheid.

Het BitMEX-blog legt uit dat het huidige probleem met UTXO’s draait om geheugen,

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen de volledige transactiegeschiedenis, de volledige blokketen die ongeveer 300 GB groot is en de set van besteedbare munten, de UTXO set die ongeveer 4 GB groot is. Knooppunten kunnen de volledige blokketen snoeien, maar ze zijn nodig om de volledige UTXO set te behouden, om nieuwe transacties te valideren en munten uit te geven.

In een andere benadering, „Utreexo is een hash gebaseerde accumulator die het mogelijk maakt om onbestede uitgangen te comprimeren tot een kleiner formaat“. Het netwerk wordt efficiënter zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Om dit te bereiken valt de „last“ van het bijhouden van de fondsen op de eigenaar van de fondsen, in plaats van op het knooppunt. Dit „bewijs“ kan zo compact zijn als 1KB.

Belangrijk is dat, naarmate het netwerk en het gebruik van Bitcoin groeit, deze goedkopere oplossing tijd en geheugen kan besparen. De subsidie komt omdat de cryptogemeenschap zoekt naar manieren om met schaalbaarheid om te gaan als gevolg van de toegenomen adoptie van deze protocollen.

Meer innovatie

De subsidie zal Kim en anderen aanmoedigen om te blijven zoeken naar een efficiëntere manier om blokkades te implementeren.

Schaalvergroting lijkt een stap vooruit te gaan. Deze maand, tijdens de bitcoin’s bull run voorbij $12.000, bleven sommige transactiekosten rond de $0,15. Het resultaat zou deels te danken zijn aan de adoptie van SegWit, een oplossing die aan het begin controversieel was.

Bovendien kijken grote beurzen sinds januari naar de compatibiliteit met SegWit. Over het algemeen blijven de tarieven hoog als er veel verkeer is.

Onderzoekers hebben niet altijd gemakkelijk toegang tot ontwikkelingskapitaal. Tadge Dryja, een ontwikkelaar van MIT’s Digital Currency Initiative, ontwikkelde oorspronkelijk het Utreexo protocol. Hij prees de subsidie, met vermelding van,

Wij van het DCI kijken ernaar uit om samen met Calvin te werken aan het verbeteren van de schaalbaarheid en veiligheid van Bitcoin, en om van Bitcoin de beste digitale valuta te maken die we kunnen.

Deze subsidie komt als onderdeel van de 100x Group’s $615.000 aan subsidies voor 2020.